CICLOTURISM


Bicicleta este cel mai bun mijloc prin intermediul căruia poate fi cunoscută zona continentală a Lagunei Razim-Sinoe. Tihna pe care o oferă călătorului pentru a se bucura de bogăția locurilor nu poate să fie egalată de niciun alt mijloc de transport. Mai mult decât atât, bicicleta se acordă perfect atât cu marea diversitate a peisajelor și a condițiilor de rulare din teren, dar și cu intențiile călătorului și cu condiția lui fizică.

cicloturism-1.png
Cicloturismul în Dobrogea de Nord se diferențiază prin faptul că implică o multitudine de activități separate de pedalatul în sine. Pe lângă vizitarea unor obiective naturale sau istorice, se poate face fotografie (subiectele sunt nenumărate, superbe și unice) sau birdwatching. Se poate pescui și campa în locuri care sunt unice în România, pe țărmul stâncos al Razimului sau pe plaja pustie a Mării Negre care se întinde pe 65 de kilometri, de la Vadu pâna la Zătoane.

cicloturism-2.png
Chiar dacă este împotriva percepției comune, cicloturismul poate fi făcut fără impedimente și cu mari satisfacții și în Delta Dunării. În multe zone ale rezervației există drumuri care permit călătorii ce se pot extinde până la 4-5 zile. De asemenea, se pot face circuite care să înceapă în zona continentală și să sfârșească în interiorul deltei, întoarcerea la bază (Jurilovca) făcându-se cu barca.

Noi vă putem sfătui în ce privește acordarea traseului cu dorințele dar și cu capacitățile dumneavoastră fizice. În cazul în care nu sunteți în cea mai bună formă, o tură de o zi, cu o lungime de maxim 50 km, este suficientă pentru a atinge cel puțin trei obiective, în orice zonă a Dobrogei de Nord. Dacă zona pe care doriți să o vizitați nu se află în apropierea Jurilovcăi, atunci putem să asigurăm transportul bicicletelor la locul de desfășurare a turei.

cicloturism-3.png

Turele mai lungi pot cuprinde distanțe începând de la 70-80 km, până la 300 km sau mai lungi. De asemenea, vă putem consilia în proiectarea unei astfel de ture în așa fel încât vacanța dumneavostră să fie una cât mai reușită. Pentru orice informație în acest sens ne puteți contacte la e-mail razim.sinoe@gmail.com sau la telefon 0724541404.


cicloturism-4.png